Safari i Sydafrika

Sydafrika är ett land fyllt av överraskningar och upplevelser. Vin, mat, kultur, storslagna naturupplevelser, strandhäng och safarier är bara några av de givna inslagen under semestern.

Många som reser till Sydafrika gör det just för att åka på safari för att se den magiska naturen och djuren. En safari innebär dock olika saker för olika resenärer men det finns något för alla, oavsett om det är första gången du reser på en safari eller om du redan sett ”the big five” många gånger.

Viktigt packning

Necessären är en av de viktigaste sakerna att packa ordentligt inför en safariresa. Den måste innehålla ett ordentligt solskydd, framför allt om sommaren då solen är stark och intensiv och kommer du från den svenska vintern tar det tid att anpassa sig till den sydafrikanska sommaren. Bor du på en bra safarilodge behöver du förmodligen inte packa schampo, balsam, tvål och liknande men för att säkerställa att såväl din hy som ditt hår mår bra och får det de behöver är Maria Nila ett märke att ta med. Maria Nila älskar djur, hav och natur och saluför därför endast veganska produkter som är cruelty-fria. Det känns såklart extra bra när du befinner dig i djurens värld!

Rätt kläder

Rätt kläder är såklart också viktigt inför en safariresa och din packning kommer inte att se likadan ut som inför dina andra resor. Vad som ska packas beror i viss mån på när du reser (tid på året) och hur länge du ska vara borta. Reser du under den sydafrikanska vintern är det bra att ha med långbyxor, tjocktröja och en vindtät jacka då det kan bli relativt kallt. Ta gärna med en mössa och ett par vantar också. Den sydafrikanska sommaren är varm – väldigt varm ibland – och då bör du tänka tunna skjortor och shorts i kombination med bra skydd för huvudet. Du behöver inte inhandla och packa en fullskalig outfit i matchande färger men håll dig till de naturnära färgerna för att inte skrämma djuren och tänk på att det ska vara praktiskt, bekvämt och tåligt. Är det regnperiod är regnkläder i princip ett måste och ofta ska man gå en bit så ta med ett par bekväma och ingådda skor/sandaler.

Det finns flera olika safarilodger i Sydafrika och vilken man ska välja beror på hur man vill att lodgen ska vara uppbyggd, vilka andra gäster man vill träffa på, om man vill resa i stora eller små exklusiva grupper eller om det är viktigt med en bra spa-anläggning. Alternativt så har du helt andra kriterier.