Bucketlist för resor i Sverige

En bucketlist är ett engelskt ord för en lista med mål och drömmar som du vill uppnå eller uppleva i livet. Många har resor på sin bucketlist. Världen är full av vackra platser och många drömmer om att besöka exotiska platser som Galapagosöarna, Machu Picchu och Grand Canyon. Vi svenskar glömmer ofta bort att det finns många unika platser i Sverige som finns med på många människors bucketlist.

Se norrsken och bo på ishotellet

Många drömmer om att boka en Northern lights trip Sweden och se fenomenet norrsken. Norrsken, även känt som aurora borealis, uppstår när elektriskt laddade partiklar från solen förflyttas med solvinden till jordens atmosfär. Det skapar fantastiskt vackra formationer i grönt på himlen. Den största chansen att se norrsken är i polarregionerna eftersom jordens magnetiska fält drar till sig partiklarna till polerna. I norra Sverige finns det goda chanser att se norrsken, vilket gör att turister från hela världen vallfärdar dit på hösten och vintern för att beskåda fenomenet. Många väljer att kombinera vistelsen med att bo på det världsberömda ishotellet i Jukkasjärvi. Utöver aktiviteter för att se norrsken går det att åka hundspann, fiska och sova i ett rum helt gjort av is. Många bockar då av två saker på sin bucketlist i en och samma resa.

Segla till Svenska Högarna

Många seglare drömmer om att besöka Svenska Högarna som är Sverige mest isolerade bebodda ö. Svenska Högarna ligger i den allra yttersta skärgården och har en unik natur. Det är en före detta fiskehamn och numera en fyrplats. Här finns även en mycket intressant marinbiologisk fauna på grund av alla flyttfåglar.