Gör en Harry Potter-resa genom London och ta med inspirationen hem

Harry Potter blev en stor succé både som böcker och som filmer och än idag älskas de av vuxna och barn. Filmerna spelades in i Storbritannien och flera av landets största skådespelare deltog i en eller flera av filmerna. Därför är det just Storbritannien du ska bege dig till om du inte kan få nog av allt som har med Harry Potter att göra. I huvudstaden London kan du delta i många härliga upplevelser som ger dig minnen för livet.

Bo på ett Harry Potter-inspirerat hotell och pynta likadant hemma

Om du vill bo som trollkarlarna i serien ska du utan tvekan checka in på St Pancra Renaissance. Det ligger centralt i London, precis vid tågstationen Kings Cross som du säkerligen känner igen. Atmosfären är gotisk vilket passar perfekt för att komma i stämning. Kanske inspirerar hotellet dig att skapa något liknande i ditt hem när du kommer hem igen, antingen till dig själv eller dina barn? Du kan enkelt klicka hem fina harry potter saker på nätet och få samma känsla som när du bor på hotellet. Hos Gameloot hittar du allt från coola muggar till figurer som kan stå fint i bokhyllan. Det finns även dörrmattor och annat smått och gott som förgyller ditt hem till fullo.

Besök några av inspelningsplatserna i London

Du kan enkelt besöka flera av de platser där filmerna har spelats in i huvudstaden. Eller vad sägs om att besöka Diagon Alley? Då behöver du bara ta dig till tunnelbanestationen som heter Bank Station. Sedan kan du låtsas att det är du som går med Hagrid för att köpa din allra första uggla eller trollstav. I verkligheten är gränden ett område fullt av mysiga butiker men med din egen fantasi kan du enkelt transportera dig till filmernas värld.

Du får inte heller gömma ett besök på Warner Bros Studios som är ett måste för alla fans. Här finns en tour där du får se hur det gick till när de spelade in Harry Potter. Hit kan du även ta med dina vänner som inte älskar filmerna för det är verkligen en fantastisk upplevelse. Du kan gå runt i flera timmar och bara förundras över alla de vackra miljöerna. Missa inte ett besök i Hagrids lilla stuga eller varför inte göra ett stopp hos Dumbledore på hans kontor? Du reser hit enklast med Londons kollektivtrafik.

Gör en utflykt till Oxford

Känner du för en paus från London kan du alltid göra en dagsutflykt till den närliggande studentstaden Oxford. Det spelades in en hel del scener just i universiteten. Det tar ungefär en timma att åka från London till Oxford med tåg så det är inte större avstånd det handlar om.