Resa med minimal coronarisk

I takt med att vaccineringen ökar och att världen förhoppningsvis snart kan lägga allt vad corona heter bakom sig, drömmer många om att äntligen få åka på semester igen. Då menar vi en semester som inte innefattar några som helst restriktioner utan att man kan röra sig helt fritt och göra det man vill. Ännu är vi inte där dock så vi får ha tålamod ett tag till. Dock är det möjligt att utföra andra typer av resor som inte i någon högre grad riskerar att öka smittspridningen.

Resa i naturen

Att exempelvis resa i form av att vandra i naturen har många fördelar. Man får se en fantastisk miljö, man förbättrar sin kondition och allmänhälsa och man får se ett fantastiskt djur- och växtliv. I tillägg så är riskerna minimala för att drabbas av covid-19. Nu under vintern kan det vara väldigt kallt att bege sig ut på vandringar i naturen, men med rätt kläder så är det fullt möjligt. Det finns ju som sagt inga dåliga väder, bara dåliga kläder! Skulle du ändå frysa kan ett varmt och gott Bastutält göra susen för din kropp. Det kan även användas som en jaktkoja eller en värmestuga och är således väldigt mångsidigt.

Campa

Att bege sig ut med husvagn eller husbil är också en väldigt trevlig restyp. Oavsett om man reser som par eller en hel familj så är det ett mysigt sätt att samlas och njuta av varandras sällskap. Nu på vintern är inte campingarna så fulla, vilket gör att risken för att drabbas av covid-19 även här är väldigt liten. Detta gäller i synnerhet om du använder dusch och toalett i husvagnen eller husbilen.

Hyra en avlägsen stuga

Ett annat sätt är helt enkelt att hyra en stuga. Det är ett utmärkt sätt att få lite miljöombyte från den begränsade vardag man haft under snart ett år. Njut av lugnet och den friska luften, kanske lägga en filt och vila framför en öppen spis. Det är avslappnande och bra för att minska all stress i kroppen.

Det var några saker att göra om man vill resa under pandemin. Vill man resa utomlands rekommenderas det att vänta åtminstone tills man är fullt vaccinerad.