Kom i form inför sommaren resor med löpband

Beach 2021 närmar sig med stormsteg. Snart är det dags att sätta på sig badkläderna och sköna, korta sommarkläder. Kläder som man gärna är någorlunda vältränad i. Ett smart och effektivt sätt att tona kroppen är med ett löpband. Det är enkelt att träna när du har ditt träningsredskap i hemmet. Skaffa löpbandet som passar dig, så kan du på ett smidigt och roligt sätt komma i form inför både sommarens stranddagar och resor.

Skaffa löpband

Varför är då löpbandet ett så bra träningsredskap? På löpbandet tränar du hela kroppen och kan enkelt ställa in lagomt motstånd. I början kan du gå på löpbandet, sedan kan du börja löpa för att verkligen bygga upp kondition och muskler. Löpmuskler är inte biffiga, utan lagom tonade och gör att kläderna sitter snyggt. På dagens löpband kan du också ställa in lutningen, så att motståndet ökar. Du kan springa uppför backar, men hemma i vardagsrummet samtidigt som du ser på en sportsändning eller en film. Köp ditt löpband hos Gorilla Sports som har ett stort utbud av träningsredskap att välja mellan. Börja träna så fort du fått hem ditt löpband, så kommer du snabbt se resultat.

Börja där du är

Börja med att köpa ett par bra löpskor att använda på bandet. För att träningen ska bli rolig och effektiv måste du dels träna kontinuerligt, dels träna upp dina muskler. Om du går ut för hårt i början kan du lätt överträna och få ont i knän, fötter eller framsidan av smalbenen. Börja där du är. Om du brukar jogga eller powerwalka kan du börja jogga på en gång. Är det däremot så att det var längre sedan du faktiskt tränade och fick upp pulsen är det klokt att börja med att gå. Överdriv inte heller längden på passen. Det är bättre att verkligen träna tre-fyra gånger i veckan hela våren, än att träna varje dag första veckorna och sedan använda löpbandet som torkställning. En riktig klassiker.

Gör träningen rolig

Med ett löpband hemma kan du träna när du får en halvtimme över eller när du ska titta på ditt favoritprogram. Besluta dig för att du bara får titta på en serie medan du tränar, så kommer det vare så mycket enklare att motionera. Det finns också träningsvideor på Youtube som du kan titta på. Eller så använder du alltid löpbandet när det är sport på tv. Det är väldigt inspirerande att träna till sport. Om du inte kan jogga hela tiden kan du gå på löpbandet när din joggingtur är klar.

Det är också smart att göra ett par spellistor som du har på mobilen, surfplattan eller datorn att jogga till. Först lugna låtar, sedan mer tempo. Det som också är bra med träningsredskap i hemmet är att du inte måste lyssna på musik med hörlurar, vilket minskar risken för tinnitus. Sätt istället på högtalaren medan du tränar, så skonar du din hörsel.