3 sätt att tjäna pengar till resan

Längtar du efter att hoppa på planet och ge dig iväg på ett äventyr? Även om reskassan ekar tom finns det möjlighet att relativt snabbt tjäna ihop pengar till resan. Här kan du läsa mer om några av de bästa tipsen som gör att du snart kan packa resväskan och ge dig iväg till nya destinationer.

Sälj guld

Det första du bör göra är att se om du har några smycken eller värdefulla guldföremål hemma. Många har smycken som de aldrig använder och då kan det vara bättre att sälja dem och göra något roligare för pengarna. Att sälja guld är enkelt och säkert. Hos diamantbrev.se kan du snabbt och smidigt sälja smycken och guldföremål. Du beställer ett kostnadsfritt diamantbrev via hemsidan eller deras kundservice. Brevet skickas samma dag om du beställer innan klockan 16. I brevet finns tydliga instruktioner hur du ska gå tillväga och även ett förbetalt returkuvert skickas med. Returkuvert är försäkrat så du behöver inte oroa dig för att värdesakerna försvinner någonstans på vägen. Processen är mycket snabb och ditt guld blir värderat samma dag som Diamantbrev mottager brevet. De värderar guldet och du får prisinformationen via sms. Om du godkänner beloppet sätts pengarna över till ditt konto. Oftast har du pengarna på kontot inom 24 timmar. Med andra ord är det otroligt smidigt och säkert att sälja guld och andra smycken. Eftersom Diamantbrev är ett digitalt företag är deras kostnader betydligt lägre än fysiska butiker som erbjuder samma service. Det gör att du som försäljare får mer pengar i fickan när du sålt dina guldföremål. Prissättningen är mycket transparent och du kan se det aktuella guldpriset direkt på deras hemsida.

Sälj prylar

Du kan även sälja andra saker än smycken och guld. De flesta av oss har alldeles för många saker, vilket gör att det mesta ligger och skräpar. Då är det bättre att sälja sakerna och få in pengar som kan användas till en resa. Det krävs ofta en större ansträngning från din sida om du ska sälja prylar eftersom de har ett betydligt lägre värde än guld. Du kan exempelvis sälja saker på en marknad eller anordna din egen loppis. Det finns många digitala plattformar som gör det enkelt att sälja saker i andra hand.

Se över dina avtal & levnadskostnader

Du kan faktiskt spara mycket pengar genom att dra ned på vardagsutgifterna. Små förändringar kan leda till en hel del pengar till reskassan. Se över olika avtal, exempelvis för mobil, försäkring, internet och gym. Kanske kan du byta till en billigare leverantör? Dra även ned på onödiga vardagsutgifter som uteluncher, take away-kaffe och spontanshopping. Alla utgifter räknas och små besparingar blir snabbt stora summor. Räkna ut hur mycket pengar du behöver i startkapital för att komma iväg. Kom ihåg att du också kan jobba och tjäna pengar under resans gång om du planerar ordentligt. Vissa yrken, exempelvis egenföretagare, kan enklare ta med sig jobbet på resan. Vissa kan även använda själva resandet för att skapa en inkomst. Var kreativ och hitta ett sätt som passar just dig.