Resmål för en aktiv semester

En kombinationsresa innebär att du får det bästa av flera världar. Hälsotrenden är stark och många vill kombinera sin semester med någon hälsofrämjande aktivitet. Du som letar efter resmål för en aktiv semester bör välja resmål där du kan kombinera turistandet med någon form av sport. Här kan du läsa mer om några av de bästa remålen för en aktiv och sportig semester.

Skidåkning i Turin

Turin i Italien är ett perfekt resmål för personer som vill kombinera kultur, gastronomi och sport. Här arrangerades vinter-OS 2006 vilket har satt en sportig prägel på staden. Turin ligger nära södra franska Alperna samt Aostadalens skidorter. Detta gör staden till det perfekta kombinationsresmål där storstadsturistande kan kombineras med skidåkning.

Yoga i Thailand

Många vill ta hand om sin kropp och själ under semestern. Yoga är en utmärkt träningsform som stärker både kropp och själ. När det är som kallast och mörkast i Sverige väljer många att åka på en hälsoresa till Thailand. Landet har en lång tradition av yoga och meditation. Ofta kallas Thailand för ”hälsans land” eftersom det är så viktigt att leva i balans. Här finns även kritvita stränder, vacker snorkling och god mat. Med andra ord är Thailand ett perfekt kombinationsresmål.