3 resmål med både stad och strand

Allt fler resenärer vill ha både avslappnande solsemester och storstadspuls. För att få ut det mesta av semestern är det en bra idé att välja ett resmål som har både stränder och stad. Dagarna kan spenderas på stranden, men på kvällen kan du njuta av storstadsliv med barhäng och ett myller av restauranger. Nedan kan du läsa mer om tre resmål som bjuder på de bästa av två världar.

Lissabon

Portugals huvudstad bjuder på många olika stränder, fantastiskt god mat och vacker arkitektur. På dagarna kan du ta lokaltåget till stränderna i Cascais, Estoril eller Carcavelos. Om du vill surfa tar du dig med båt, buss eller bil till andra sidan tejofloden till Casta da Caparica. På kvällarna kan du gå till någon av de många rooftopbarerna, matmarknaderna eller pittoreska restaurangerna. Efter middagen beger du dig till barområdet Bairro Alto eller Pink street i centrala Lissabon.

Barcelona

Barcelona i Spanien är ett av svenskarnas favoritresmål. Här kombineras kultur, shopping, god mat, sol och bad. Här kan du bland annat besöka Picassomuséet och den världsberömda katedralen La Sagrada Familia. Boquerian är en populär matmarknad där du kan prova spanska delikatesser och viner.

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro är ett utmärkt resmål för den som vill kombinera lata dagar på stranden med kulinariska upplevelser och dans på kvällen. Stadens största stränder Ipanema och Copacabana är världsberömda för dess gyllene sand och härliga stämning. Det bästa med stränderna i Rio är att du kan välja den sektion som passar dig bäst. Fest mitt på dagen eller lugn och ro. På kvällen lyssnar du på samba på någon av de många klubbarna.