3 tips för att fixa det snyggaste semesterhåret

De flesta vill vara sitt bästa jag på semestern. Semestergarderoben med favoritkläderna packas ned i resväskan tillsammans med sommarskorna och fina smycken. Självklart vill vi även vara fina i håret under semestern. Det är dock lättare sagt än gjort. Sol och bad sliter mycket på håret och kan göra att det ser frissigt ut. Även på skidsemestern kan det vara svårt att få håret att se snyggt ut. Med några smarta tips och grundligt förarbete innan semestern kan du dock se till att ditt hårsvall ser perfekt ut på resan.

Hårtransplantation innan semestern

Grundliga förberedelser är det allra bästa och säkraste sättet att se till att ditt hår ser friskt och snyggt ut. Det finns inga magiska knep som förvandlar ditt hår, men däremot finns det bra sätt att skapa fylligt och vackert hårsvall. Hos nordichair.com kan du boka en gratis konsultation för PRP och hårtransplantation. Med vetenskapligt utvecklade metoder och modern teknik hjälper de patienter med olika sorters hårproblem, bland annat håravfall. Håravfall drabbar både män och kvinnor och kan bero på ålder, stress, sjukdom eller annat. Män tappar ofta håret på grund av ärftliga faktorer medan kvinnligt håravfall är mer komplext och beror ofta på en kombination av flera olika orsaker. Oavsett den bakomliggande orsaken går det att åtgärda. Med en hårtransplantation eller PRP kan du fylla ut områden där du är tunnhårig eller kal. Om du bokar en kostnadsfri konsultation hos Nordic Hair Clinic får du veta mer om de olika metoderna. Du kan även läsa mer på deras hemsida eller boka en onlinekonsultation. En hårtransplantation är den bästa metoden om du vill ha ett permanent resultat. Kom ihåg att det krävs framförhållning om du vill ha fylligt och vackert hår till sommarsemestern. Efter en hårtransplantation bör du nämligen undvika bad ett par veckor efter behandlingen.

Solskydd för håret

Glöm inte att skydda håret när du är på semester. Salta hav, UV-strålning och poolvatten är bara några faktorer som kan slita på håret. Om du vill försäkra dig om att ditt hår ser bra ut på semestern bör du se till att införskaffa solskydd till håret. En solhatt kan också vara bra för att skydda mot solens farliga strålar.

Enkla frisyrer för en dålig hårddag

Om du har en dålig hårdag eller enkelt vill få till en snygg semesterlook kan du testa ett par enkla frisyrer. Följande accessoarer och frisyrer kan förvandla ditt hår på nolltid.

  • Hårband eller diadem.
  • Bohemiska flätor.
  • Slarvig knut mitt på huvudet.