Bevara härliga resminnen med växter i hemmet

När du reser kommer du i kontakt med människor och miljöer som kan skilja sig rejält från det du är van vid hemifrån. Det är just det som är så roligt med att resa och det är ingen slump att många drabbas av resebuggen när de väl kommer igång. Mat, konst, dofter, klimat, musik och äventyr – listan på vad resandet innebär kan göras oändlig.

Även om det också kan kännas skönt att komma hem är det inte ovanligt att många drabbas av lite vemod redan i farstun efter en kul resa. Av den anledningen är det viktigt att fokusera på alla roliga minnen och att kunna leva på dem till nästa avgång. Att låta de främmande länderna inspirera din heminredning är ett roligt sätt att hålla minnena vid liv, och det kan vara foton, recept eller souvenirer som du erhållit. Växter är ett annat kul sätt där du omger dig med en del av den natur och kultur du upplevt i utlandet.

Exotiska, vackra växter

Genom att skaffa hem växter som finns på de platser du besökt får du med dig en liten bit därifrån. Du behöver däremot inte kånka på krukväxter på planet utan istället kan du enkelt och smidigt köpa hem vad du vill från Wexthuset som har ett enormt sortiment från när och fjärran. Du kan odla blommor och plantor från grunden genom att handla frön för trädgården, balkongen eller i fönster om du vill. Det går även utomordentligt att skaffa färdiga krukväxter, och med hjälp av små eller stora växthus är du inte begränsad av det nordiska klimatet. En kinesisk orkidé, en sydamerikansk bougainvillea eller en engelsk ros – det finns hur mycket som helst att välja bland.

Satsa på smak

Glöm inte heller att du kan odla kryddor som låter dig laga rätter från många olika länder. En enkel, grekisk sallad med egen oregano eller en italiensk pastasås med basilika som du odlat i köksfönstret gör måltiderna extra smakliga och minnesrika. En örtkruka är inte bara vacker att se på, den ger dig aromer och smaker från hela världen och en liten odlingsstation kan ge dig sallad, kryddor och bär. Du kan odla ingefära och ananas hemma även om du inte har en uteplats, och en chilibuske är både dekorativ och full av smaksensationer. Mynta och passionsfrukt ger extra smak åt både mat och dryck och en egenodlad sellerikvist i Bloody Maryn kommer påminna dig om den där roliga resan till London. Ett litet olivträd på balkongen eller i vardagsrummet ger en känsla av tidlöshet och holländska tulpaner ger en välkommen färgklick. Låt ditt resande fortsätta i hemmet och njut av dina härliga erfarenheter.