Så inreder du med Medelhavskänsla hemma

Kan du inte få nog av Medelhavet? Varför inte skapa lite Medelhavskänsla hemma i din egen bostad. Med enkla medel kan du få det att kännas som om du är utomlands året om. Om du inte vill köra på hela hemmet kan du istället fokusera på ett rum som till exempel uteplatsen. En bra början är att satsa på mycket sten och mixa med havsblå detaljer. Som pricken över i:et sätter du ut lite gröna växter och härliga örter. Alla dina gäster kan nu transportera sig till Grekland, Spanien eller deras egen favoritplats i Medelhavet.

Denna färgskala ska du satsa på

Om du vill få äkta Medelhavskänsla i hemmet är det framförallt vitt du ska ha som basfärg. Både väggarna och stora möbler som soffa och fåtöljer bör gå i en vit skala. När det kommer till basmöbler som soffa och matbord kan du gärna slå på stort och hitta lite lyxigare varianter. Hos BoConcept hittar du snygga och hållbara designmöbler som kommer göra underverk i ditt hem. De har ett brett utbud och du hittar allt från hörnsoffor till puffar och sängar. Du kan även välja inredning efter rum om du föredrar det. Som en extra bonus kan du även boka en inredare om du vill ha hjälp med stilen där hemma. En komplett service med andra ord.

Doftande krukväxter är ett måste

Växter är en självklarhet om du vill få till Medelhavskänslan och helst sådana som växer kring Medelhavet. Det kan till exempel vara ett olivträd eller liknande. Ett tips är att mixa vackra blommor med härliga krukväxter för bäst effekt. Plantera dem i snygga lerkrukor för extra pluspoäng. Dessa kan du ha både utomhus på en balkong eller terrass samt inomhus på strategiska platser. Om du väljer en lerkruka måste du tänka på att dessa torkar ut väldigt snabbt så det är viktigt att du vattnar ofta. Komplettera med krukväxter såsom rosmarin och timjan och njut av att alltid ha färska kryddor där hemma.

Rätt belysning

I Medelhavet umgås man över långa middagar och djupa samtal. Oavsett om man sitter inne eller ute måste man alltså ha rätt belysning för att kunna njuta av sin inredning och sällskap så länge som möjligt. Om du har ett uterum eller balkong kan du sätta upp ljusslingor på strategiska ställen för den rätta Medelhavskänslan. Det finns även infravärme du kan köpa för att kunna utnyttja din uteplats långt in på hösten och tidigare på våren. Även inomhus bör du satsa på många små lampor som lyser upp på ett mysigt och fint sätt.