Äventyrsresor i naturen

Allt fler resenärer vill uppleva resmål på ett genuint sätt. Allra helst ska resan innehålla inslag av natur, hälsofrämjande naturupplevelser och äventyr. Världen är en magisk plats full av storslagen natur. Här kan du läsa mer om några av de bästa äventyrsresorna i naturen.

Vandring Kungsleden

Sverige har en fantastisk rikedom och bjuder imponerande berg och vackra vyer. Kungsleden är en populär vandringsled som är 400 kilometer lång och lockar turister från hela världen. Leden går igenom ett varierat landskap i Lappland. Den sträcker sig genom fyra nationalparker; Abisko, Sarek, Pieljekaise och Stora Sjöfallet. Vandrare får uppleva glittrande sjöar, dramatiska bergstoppar och mysiga fjällbyar. Renskötsel pågår längs med hela leden.

Inkaleden till Machu Picchu

Det finns flera tusentals inkaleder, men den mest välkända är den som leder till den världsarvsmärkta staden Machu Picchu i Peru. Det finns tre olika vandringsturen för att komma till Machu Picchu och de varierar i svårighetsgrad. Vandringen sker på hög höjd och kroppen behöver därför acklimatisera sig. Den långa tursen tar cirka 4-6 dagar och det krävs att du tar med dig tält. Den högsta punkten är 4200 meter över havet. Det går att ta en dagstur från staden Ollantaytambo samt en snabbtur med buss till Aguas Calientes.