Få råd med resandet

Genom att spara in på en del onödigt och göra smarta val, kan man enkelt få råd med en livsstil där man reser mycket. Det kan ofta vara så enkelt att man gör små förändringar i vardagen, som ger stora resultat på sikt.

Byta ut sina månadsavtal

Nästan alla har mängder av prenumerationer och andra avtal som ska betalas varje månad. När man vill spara pengar är det enklaste förstås att säga upp dessa. Men långt ifrån alla är beredda att göra det, då man faktiskt kan behöva tjänsterna eller produkterna. Det näst bästa alternativet kan dock räcka för att, tillsammans med ett sparande, få ihop till ett par resor varje år.

Man bör se över om det finns en billigare elleverantör som kan erbjuda samma sak som den nuvarande. På samma sätt kan man söka efter ett billigare försäkringsbolag. Många gånger kan man få exakt samma tjänster men till lägre månadskostnad. Lyckas man dessutom få ned sina mobil- och internetkostnader, kan det sammanslaget bli ett par hundralappar färre i månaden. Olika tjänster som man utför i hemmet ska man också konkurrensutsätta. Hit kan räknas bland annat städservice, som går att få betydligt billigare om man letar. Oavsett om man är ute efter hemstädning, visningsstädning eller fönsterputsning kan man få en offert under 1 minut via https://qleano.se/, där även flytthjälp och flyttstädning går att finna. Använder man Qleano kan man säkerligen spara in flera tusenlappar. Här är en lista på avtal, prenumerationer och annat man bör se över.

  • Elavtal.
  • Mobil och internet.
  • Försäkringar, särskilt bilförsäkring.
  • Städavtal eller annan återkommande service.
  • Gymavtal.

Andra sätt att spara ihop till resandet

Att ha en livsstil som innebär mycket resande kostar förstås en hel del pengar. Det finns uppenbara sätt att få in de extra medel som krävs, som att jobba mer, eller leva efter en tight budget med åtdragna utgifter. Tyvärr är det inte särskilt roligt, och kan i längden göra att man bränner ut sig. Tack och lov finns det andra, mindre drastiska sätt att få ihop det. Det handlar om att styra om de små utgifterna, och spara dem istället. Detta låter enklare än det är. För att förstå hur mycket pengar det kan leda till ska man skriva upp något litet man handlar varje vecka, men egentligen inte behöver. Sedan multiplicerar man det med 52 veckor. Adderar man sedan fler saker får man snart ihop till en utlandsresa eller lyxiga weekendresor. Här är två exempel:

  • En enda latte för 60 kronor varje vecka x 52 = 3120 kr.
  • Två proteinbars för 80 kronor varje vecka x 52 = 4160 kr.

Som synes kan många små utgifter leda till stora summor man kan spara in. Man behöver inte ens dra in på sådant som ger guldkant i tillvaron. I exemplet ovan kan man byta till vanligt kaffe på termos, och äta frukt istället för dyra proteinstänger.