Res och tjäna pengar

Tänk dig att kunna resa och tjäna pengar på en och samma gång. Få upptäcka nya platser, samtidigt som du får en inkomst. Det är helt möjligt, med rätt planering och kunskap.

Startkapital

Till syvende och sist handlar mycket i livet om pengar. För att kunna resa behöver du pengar. Många gånger kan du också behöva pengar för att komma igång och börja tjäna pengar. För att resa och samtidigt få en inkomst måste du antingen jobba som flygvärdinna, pilot, reseledare (men då är du fast på en plats) eller som egenföretagare. Med eget företag har du frihet att resa var du vill och använda själva resandet för att få inkomst. Du kan skaffa startkapital på två sätt: jobba ihop och spara pengar eller låna. Eller så kombinerar du att jobba och spara med att låna pengar för att kunna starta ditt företag. Det är också klokt att lära sig mer om ekonomi, sparande, investeringar och om hur du driver företag innan du reser iväg.

Bra företagsidéer

För att kunna resa måste du komma på en företagsidé som ger dig inkomst. Det finns ganska många som faktiskt lyckas resa och tjäna pengar. För att kunna jobba när du reser bör det vara något slags internetföretag, så att du bara behöver öppna datorn och sedan jobba. Du kan starta en webbshop, flera bloggar, vara konsult eller designa saker. Det finns också personer som lyckas som youtubers. För att du ska få inkomst från ditt företag måste du förstå att du inte kan lansera dig själv, alltså vara influencer, utan snarare att du skapar filmer och artiklar som hjälper andra människor. Det behöver inte ens vara reserelaterat. Ett tips är att köpa en drönare och ta fina filmer ovanifrån. Det skapar populära Youtubeavsnitt och ger dig lättare besökare. Du kan också kombinera en blogg med en Youtubekanal och en webbshop. Är du skicklig på något, som att skapa hemsidor, IT eller designa saker kan du sälja den tjänsten. Ju fler inkomstkällor du har, desto större chanser har du att lyckas.

Res och arbeta

Det finns många som lever som digitala nomader, alltså reser samtidigt som de arbetar. Det kan vara klokt att gå med i en community innan du börjar resa, så kan du både få tips och lära känna människor att möta upp. När du börjar att resa är det klokt att verkligen sätta igång och arbeta redan från början. Det är så lockande att vara turist och innan du vet ordet av så har det gått en vecka utan att du fått något arbete gjort. Skapa dagliga (flexibla) scheman. Tid att kliva upp, arbeta, motionera och när du får vara ledig. Med ett dagligt schema kommer du få mer gjort, så att du verkligen får en inkomst och kan vara ute och resa under lång tid.