Upplev Island

Vill du göra ditt livs resa, men ändå inte i form av en klassisk strandsemester? Då är Island ett riktigt bra alternativ för dig. Det finns mängder med fina sevärdheter, vacker natur och så är Island även något utöver det vanliga vad gäller mat – särskilt om du är en fiskälskare. Om du har bestämt dig för att åka till Island så bör du se till att hålla din händer i bra skick under resan. Det är också en stor fördel om du planerar in vad du ska uppleva och göra när du väl är på plats, då det finns väldigt mycket att just göra och att se.

Skydda dina händer under din resa till Island

Eftersom Island är ett land som ligger högt upp norra delen av jordklotet har det en tendens till att bli väldigt kallt på höst-och vinter. När kylan är framme är det väldigt lätt hänt att dina händer fryser, torkar och får sprickor. Därför är det väldigt viktigt att du har med dig handkräm som du kan smörja in dina händer med. Det är inte bara kylan som gör att det är bra för dig att smörja in händerna, utan när du badar i heta källor och testar på forsränning eller liknande kommer dina händer att bli blöta för att sen bli kalla samt torra. Det är därför väldigt viktigt att du smörjer dina händer under och efter resan till Island.

Att uppleva

Vad finns det för sevärdheter och vad kan man uppleva på Island, kanske du undrar? Det är verkligen ett resmål för en aktiv semester, om du är ute efter det. Några populära och trevliga upplevelser är:

  • Heta källor. I de heta källorna som finns på Island går det att bada året runt och det är en riktigt annorlunda upplevelse. Blå lagunen är den mest kända heta källan och där kan du till exempel ta lera från botten för att smörja in ansiktet med.
  • Ridtur i vacker natur. På Island kan du då självklart rida på Islandshästar och de dig ut på flera olika ridturer. Det finns både kortare och längre turer.
  • Forsränning. Kan både vara läskigt men också väldigt nervkittlande och spännande. Du kommer att flyta längs forsande vatten och vackra berg. Här får du givetvis bra utrustning och säkra skydd.
  • Norrsken. Du har stor möjlighet att få se norrsken om du åker till Island. I vissa hotell kan du till och med lägga till norrskensväckning, där du blir väckt oavsett om det är mitt i natten ett norrsken dyker upp. Du kommer tycka att det är värt det.